El darrer dissabte va tenir lloc al centre cultural Palau de Vivel la presentació oficial del cartell i els esbossos dels monuments fallers per a les pròximes Falles de Sant Josep 2020. Excusant la presència de la Presidenta de Junta Local Fallera i de la Fallera Major de la ciutat per motius aliens a la festa, presidí l’acte la Fallera Major Infantil de la ciutat i les Corts d’Honor.

Llavors, Helena Amorós fou l’encarregada de descobrir públicament la que serà la imatge anunciadora de les festes josefines que estan molt a prop de començar. Una volta revelada als assistents i als mitjans de comunicació, era hora que l’autor explicara la seua obra. D’aquesta forma, el jove artista borrianenc Abel Sebastià Martínez va descriure en la seua exposició oral el procés de creació, les característiques i les tècniques emprades en el seu disseny. També féu referència a la seua trajectòria dins el camp de les arts gràfiques, i deixà patent que el seu cartell no estava concebut únicament per al format imprés, si no també per a traslladar-lo a noves plataformes com les xarxes socials, els suports digitals i els mitjans audiovisuals, com ve sent tendència; destacant el cas actualment de les Falles de la capital valenciana com a exemple d’aquesta nova dimensió en els cartells. Així, com a punt final del seu discurs, projectà els quatre vídeos que formen part també de la campanya gràfica. Aquestos porten com a títol “Som foc”, “Som cultura”, “Som tradició” i “Som pólvora”, i seran difosos a través de diferents plataformes la setmana de Falles i les setmanes prèvies per promocionar la festa.

Seguidament, la Fallera Major Infantil de la Vall d’Uixó tenia el privilegi junt amb les Corts d’Honor de ser les primeres a contemplar els esbossos de les distintes comissions, perquè posteriorment els presenciaren la resta de fallers presents. La Falla L’Ambient plantarà a la seua demarcació tradicional els monuments “A la lluna de la Vall” i “Escola infantil”, de l’artista Francisco Fuentes Moreno. La Que Faltava confiarà un any més el seu monument infantil “Per amor a l’art” al llorejat Manuel Martínez Reig, i s’estrenarà amb la parella formada per Paco Cuadros i David Zahonero per a la seua falla gran de lema “Vikingos: Que barbaritat!”. L’artista valler Rubens Marzá Ventepani signarà els monuments gran i infantil de Les Llimeres amb els noms “La nit” i “Una de pirates” respectivament, i el cadafal gran de la Falla Corts Valencianes · Polígon III amb el lema “Conquestes”, la qual tindrà com a falleta “Quin guirigall hi ha a la Vall” de Vicente Espeleta García. Per al 25 aniversari de la seua comissió, es podrà disfrutar novament a l’Avinguda Sud-oest de les obres de Javier Capella Claramonte batejades com “Coses de marcians que sols passen a la Vall” i “Tot és més natural si ens ve del món rural”. Els fallers de Ja Estem Tots festejaran els seus cinc anys de vida elaborant els monuments propis amb “Si ve moll” com a falla gran i “El patrimoni del temps” per als més menuts. Per últim, la Falla Guitarrista Tàrrega comptarà per primera vegada amb falla infantil, la qual portarà per lema “Salvem el planeta”, sent “Fent l’indi” el cadafal dels adults, ambdues de Javier Blanch Gomis.

 

Noticia-50-2
Noticia-50-3
Noticia-50-4
Noticia-50-5
Noticia-50-6
Noticia-50-7
Noticia-50-8
Noticia-50-9
Noticia-50-10
Noticia-50-11
Noticia-50-12
Noticia-50-13