El present exercici, les Falles de la Vall d’Uixó han assolit fer realitat després d’anys la reivindicació històrica de votar democràticament el President i la Junta Directiva del màxim ens faller local.

Al llarg dels dos darrers anys, els Presidents de les comissions falleres; a través de reunions conjuntes, consultes i votacions a les seues respectives directives; aconseguiren redactar el sistema definitiu acordat col·lectivament per fer efectiu un desig que des de fa més d’una dècada perseguien els fallers del municipi.

El camí estigué ple de dificultats, retards i impediments; i han sigut necessàries diverses assemblees generals, cites amb el consistori municipal i debats; però a la fi es va fer cap a l’objectiu. Gràcies a la unificació de forces i la perseverança dels interessats, s’arribà al consens de la pràctica totalitat de les comissions per establir les dates i el mode en què es duria a terme aquesta primera elecció dels directius de Junta Local Fallera que passaria a la història.

I així, el 9 de juliol es presentaren públicament als salons del centre social del barri Les Llimeres els dos equips que optaren a liderar l’organisme fester, encapçalant-los com a candidats a Presidents els fallers Alexandre Alventosa Navarro (pertanyent a la Falla Corts Valencianes – Polígon III) i Francisco Javier Caso Gregori (pertanyent a la Falla Ja Estem Tots).

Com a conclusió de la jornada electoral el dimarts 10 de juliol, la candidatura presidida per Alexandre Alventosa fou elegida per assumir eixa responsabilitat, obtenint el major nombre de vots en 5 de les 8 falles de la localitat.

S’obri així un nou camí per a les Falles valleres, que de ben segur esdevindrà en un futur més proper a tots aquells que treballen de debò per la festa.

 

Noticia 37-2