El passat 9 de novembre va tenir lloc la solemne Exaltació de les Falleres Majors de la Vall d’Uixó 2020 i les seues Corts d’Honor, en un Auditori municipal vestit de gala per a l’ocasió. La jornada s’inicià amb una cercavila per replegar a les noves màximes representants, amb una comitiva formada per la totalitat de les comissions falleres locals, dolçainers i tabaleters, i Junta Local Fallera. De seguit, el trajecte finalitzà enfront de la façana de la casa consistorial, per fer la recepció oficial amb les autoritats i delegacions presents. Des de la Plaça del Centre, es traslladaven junts així els fallers de la ciutat, la corporació municipal i les Juntes Locals Falleres i entitats convidades fins a l’Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja per donar començament a l’acte.

La cerimònia s’obria amb la interpretació de la insigne peça “El Fallero” per part de la banda simfònica del Centre Instructiu d’Art i Cultura del municipi, que s’encarregà d’amenitzar musicalment i en directe tota la vesprada. Seguidament, pujaven a l’escenari l’estendard de Junta Local Fallera i la presentadora de l’esdeveniment, Esther María Beltrán Chaqués, la qual fou Fallera Major Infantil de la localitat en 2010.

Aleshores, es donava peu a la imposició de bandes a les que conformen les Corts d’Honor de les sobiranes falleres: Iraide Manzana Ródenas, Carla Alfonso Gómez, Isabel Soriano Cubells i Anna Zorrilla Corredera. Amb elles ocupant els seus seients, arribà el torn de rebre a les principals protagonistes. Així, la Presidenta de Junta Local Fallera investia la Fallera Major Infantil de la Vall d’Uixó 2020, la xiqueta Helena Amorós Martínez, perquè posteriorment fora l’Alcaldessa l’encarregada de col·locar la banda més preuada a la senyoreta Sheila Martínez Miravet, Fallera Major de la Vall d’Uixó 2020.

Després que la primera edil, Tania Baños, entregara a les noves regines falleres el distintiu d’or de la ciutat i els corresponents rams, era el moment d’acompanyar-les als seus trons per escoltar les paraules del seu mantenidor. Aquesta labor va recaure en Alberto Prieto Odena, conegut pel seu racó literari “El desván de la mente” present al seu blog homònim i a les xarxes socials, el qual va lloar-les de forma diferent amb una especial i original prosa que enamorà al públic assistent.

En rubricar el seu discurs, era hora llavors que feren presència les comissions, localitats i institucions convidades, sent les Falleres Majors i Corts d’Honor de la Vall d’Uixó 2019 les primeres a pujar a felicitar personalment a Sheila, Helena i les seues cortesanes. No faltaren tampoc totes les associacions falleres de la població i d’Almenara, Dames i Cavallers d’Uixó, Protecció Civil, Policia Local, Guàrdia Civil, Diputació de Castelló, l’Excel·lentíssim Ajuntament, les representants de les Festes Patronals i fins a sis delegacions de municipis d’arreu de la Comunitat Valenciana. Però sense dubte la visita més especial va ser la de les Reines de les Festes de Castelló, Gal·la Calvo i Carmen Molina, que un any més no van faltar a aquesta vetlada tan especial per als vallers. El cor del CIAC posava el punt final cantant els himnes de la ciutat i de la Regió, perquè més tard Junta Local Fallera convidara als presents a una àgape al Centre Social Mare de Déu del Roser.

 

Fotografies: Estudi Mira

 

Noticia-49-2
Noticia-49-3
Noticia-49-4
Noticia-49-5
Noticia-49-6
Noticia-49-7
Noticia-49-8
Noticia-49-9
Noticia-49-10
Noticia-49-11
Noticia-49-12
Noticia-49-13
Noticia-49-14
Noticia-49-15
Noticia-49-16
Noticia-49-17
Noticia-49-18
Noticia-49-19
Noticia-49-20
Noticia-49-21
Noticia-49-22
Noticia-49-23