El darrer divendres 21 de desembre, al Palau de Vivel de la ciutat com ja és tradició, se celebrà l’acte de presentació pública dels esbossos dels 17 monuments fallers que les diverses comissions falleres de la Vall d’Uixó i la falla germana El Compromís d’Almenara posaran a punt aquest març, exposant-se tots ells a l’interior de l’edifici per al gaudi dels assistents.

Així mateix, tingué lloc també la presentació oficial del cartell anunciador de les Falles de Sant Josep 2019 de mans de les nostres màximes representants, Laura Rubio i Carolina Sánchez. L’obra ha estat dissenyada per la jove artista Marta Sorribes Cabaña, pertanyent a la Falla Corts Valencianes · Polígon III; que amb la seua paraula va explicar al detall el seu sentiment cap a la festa i el significat del seu treball. Amb aquest reconeixement, l’autora del cartell per a les pròximes Falles valleres es converteix així en la primera i única dona en signar l’obra anunciadora de les festes falleres a la localitat.

Seguidament, tant les Falleres Majors de la ciutat com les seues Corts d’Honor, tenien el plaer doncs d’anar descobrint els esbossos dels distints cadafals i remats què tots podrem contemplar en viu en uns pocs mesos. La Falla Pensat i Fet plantarà “Quins dimonis” de Vicent Llàcer Fortuny, i “El primer” d’Emilio Tamarit Simón per tractar de revalidar l’èxit infantil de l’any passat. Javier Blanch Gomis signarà els monuments infantils i grans de L’Ambient, Guitarrista Tàrrega i El Compromís; sent “La nit de Nadal” i “Punxa la punxa” respectivament els lemes de la segona comissió del municipi, i “Sí a la falla” amb el que s’estrenarà la comissió més jove. Per al seu 25 aniversari, La Que Faltava confia en Luis Herrero Gargallo el seu monument “Mantenint la flama” i en Manuel Martínez Reig la seua obra infantil “¡Qué suto!”, mentre que Les Llimeres ho torna a fer en Rubens Marzá Ventepani amb “25 anys” i “En els llibres”. També este artista faller local realitza la falla gran de Corts Valencianes · Polígon III titulada “La màgia negra”, deixant l’apartat infantil a “Un dia al taller de Santa”. La comissió de l’avinguda Sud-oest aposta de nou pel borrianenc Javier Capella Claramonte, que tantes alegries els ha donat, en esta ocasió amb “El gran circ valler” en falles grans i “El món d’Alícia” en infantils. I, per últim, els fallers de Ja Estem Tots seran un any més els encarregats d’el·laborar “Joc fora” i “La pau és l’únic camí” amb la seua dedicació.

 

Noticia-44-2
Noticia-44-3
Noticia-44-4